Mitä joululahjaksi?

Joululahjaideoita

Etenkin näin joulun lähestyessä  lahjaideat ja –vinkit ovat tarpeen. Tämän päivän kulutusyhteiskunnassa ja tavarapaljoudessa on tyypillistä, että lahjaa miettiessä ideat käyvät vähiin. Useimmiten halutaan antaa lahja, josta on hyötyä ja joka tulee käyttöön. Tai lahja jolla on tunnearvoa ja joka muistetaan pitkään. Kautta aikojen koruja ja kelloja on pidetty tällaisina lahjoina. Muutamien netistä löytyneiden kyselyiden mukaan koru tai kello ovat edelleen naisten toivelahjojen kärkipäässä, usein se ehdoton ykkönen. Korujen ja kellojen lisäksi loistavia lahjaideoita ovat myös esimerkiksi lompakot, korttikotelot, sykemittarit, pöytähopeat tai viimeaikoina hittituotteiksi nousseet aktiivisuusrannekkeet. Onnistunut lahja on helpompi löytää, kun on jonkinlainen käsitys siitä, mitä lahjan saaja toivoo tai mistä hän tykkää. Olipa lahja sitten koru, kello tai jokin muu, sen tarkoitus on kertoa että sinä välität.

Korut ovat ajattomia lahjoja

Koru on aina varma lahjaidea. Aito koru kestää käyttöä ja on pitkäikäinen muisto. Eivätkä korut ole pelkästään naisten yksinoikeus, vaan myös miehillä korut ovat nykyään varsin yleisiä. Korujen käyttötavat ovat myös monipuolistuneet ja niiden käyttö on muotoutunut tärkeäksi osaksi pukeutumista. Siksi koru onkin loistava lahjaidea.  Oikeanlaisen korun valitseminen voikin olla vaikeampi juttu.

Kaulakoru on usein helppo valinta koruna. Kaulakorun ketjun pituuden valitseminen ei ole niin tarkkaa, sillä samalla henkilölle sopii usein muutamakin eri mittainen ketju. Myös korvakorut ovat hyvä ja varma koruvalinta. Rannekoruissa pituus saattaa askarruttaa.  Mikäli ranteen mittaa ei tiedä eikä sitä ole mahdollista saada selville, ovat esimerkiksi joustavat rannekorut tai erilaiset säädettävissä olevat rannekorut oiva valinta lahjaksi.

Mutta antaisiko sitä lahjaksi sitten kultaisen, hopeisen vai kenties teräksisen korun? Voit esimerkiksi muistella, millaisia koruja olet nähnyt lahjansaajan yllä. Hopeakorut ovat olleet aina suosittuja, ja pitivät edelleen pintansa. Hopeakorut ovat myös hinnaltaan edullisempia kuin kultakorut. Mikäli kultaiset korut houkuttelevat enemmän, mutta budjetti ei riitä, löytyy valikoimastamme myös kauniita kullan värisiä hopeakoruja useilta brändeiltä. Etelä-Euroopassa punakulta on ollut muotia jo pitkään. Viime vuosina punakullan väriset korut ja kellot ovat valloittaneet korumarkkinat myös meillä Suomessa ja ovat erityisesti nuorten naisten suuressa suosiossa tälläkin hetkellä. Nykyään on myös sallittua sekoittaa koruissa keskenään punakultaa, keltakultaa ja hopeaa, vaikka ennen sitä pidettiin suorastaan tyylimokana.

Erilaiset keräilykorut ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Keräilykoru on loistava lahjaidea vuosiksi eteenpäin, sillä korua voi täydentää uusilla paloilla/charmeilla tulevinakin juhlapäivinä.  Esimerkiksi maailmanlaajuisesti tunnetulta saksalaiselta  koru- ja kellobrändi Thomas Sabolta löytyy Charm Club mallistoon kuuluvia riipuksia, joiden avulla voi koota persoonallisen ranne- tai kaulakorun. Uusi kiehtova Thomas Sabo Karma Beads mallisto koostuu puolestaan kauniista ja yksityiskohtia myöten hiotuista helmistä, joilla saa loihdittua upean kaula-, ranne, tai korvakorusetin. Brändin valikoimaan kuuluu myös miehille suunnattu maskuliinisempi Rebel at Heart mallisto, joka huokuu rock-henkisyyttä.  Thomas Sabo korujen valtavasta valikoimasta jokaisen on mahdollista koota omannäköinen hauska kokonaisuus. Tunnetulta ja arvostetulta koruvalmistaja Pandoralta löytyy rannekoruja, joita voi täydentää laadukkailla ja toinen toistaan kauniimmilla heloilla. Pandoran yli 30 vuotinen historia on tehnyt brändin yhdeksi maailman isoimmaksi korutoimittajaksi, joten voisi olettaa, että Pandora on onnistunut lahjaidea naiselle kuin naiselle.

Ulkomaisten brändien lisäksi myös meiltä Suomesta löytyy paljon upeaa käsityötä ja luovuutta. Tyylikkäitä ja aikaa kestäviä design-koruja tarjoavat mm. Kalevala Koru ja Lumoava. Ajattomat design-korut ovat mainio lahjavalinta ihmiselle, joka arvostaa kotimaista käsityötä ja laatua. Suomalaisten korujenbrändien valikoimasta löytyy niin siroja, rouheampia, pelkistettyjä kuin graafisiakin vaihtoehtoja.

Rannekello täydentää tyylin

Rannekellojen käyttäjissä voidaan ajatella olevan kahta koulukuntaa. Toiset haluavat sen yhden laadukkaan kellon, joka kestää jokapäiväisessä käytössä vuosikausia. Kun taas toiset kulkevat muodin mukana omistaen useampia kelloja, jolloin rannetta koristaa aina kunkin aikakauden trendien mukainen tai vaatetukseen sopiva kello. Yhä enemmän kello on kuitenkin ajannäyttäjän lisäksi myös asuste ja koru, joka viestii kantajansa tyyliä tai viimeistelee asukokonaisuuden. Yksi kello sopii vapaa-ajan pukeutumiseen, toinen urheiluun ja kolmas juhlapukeutumiseen. Lahjakelloa valittaessa kannattaakin miettiä, olisiko sen oltava klassisen tyylikäs ajannäyttäjä pitkäaikaiseen käyttöön vai haluaisiko lahjansaaja pikemminkin kellon, joka on juuri nyt ”in”. Malleja löytyy niin minimalistisista hyvin näyttäviin rannekelloihin, kuin sporttikelloista korukelloihin. Siis jokaiselle jotain.

Sykemittari motivoimaan aktiivisempaan elämään

Viime aikoina on ollut positiivista huomata, kuinka ihmiset huolehtivat kunnostaan yhä enemmän. Kun ranteeseen sujautetaan laadukas sykemittari, se tuo urheiluun uusia ulottuvuuksia ja ehkä jopa ripauksen lisämotivaatiota. Nykyaikaisten sykemittarien avulla on yhä helpompi seurata oman kunnon kehittymistä mitä monipuolisempien ominaisuuksien avulla. Sykemittareihin panostetaankin nykyään yhä enemmän, eikä sykemittareita hanki ainoastaan huippu-urheilijat, vaan myös liikuntaharrastusta aloittelevat ihmiset ja kaikki siltä väliltä. Suositumpia malleja ovat olleet Suunto Ambit3 ja Polar V800. Verkkokaupastamme löydät monipuolisen valikoiman sykemittareita ja atkivisuusrannekkeita.

Paljon muita lahjoja

Mikäli korut ja kellot eivät ole lahjansaajan toivelistalla, verkkokaupastamme löytyy myös paljon muuta. Perinteikkyyttä arvostavalle henkilölle lahjaksi voisi sopia verkkokaupastamme löytyvät pöytähopeat. Pöytähopeat ovat oikein hoidettuna vuosikymmeniä kestävä lahja, ja tuovat arvokkuutta juhlapäivien kattauksiin. Meillä on myös laaja valikoima suosittuja korttikoteloita tai lompakoita.  Voisiko tämä olla lahja, jossa yhdistävät tyylikkyys ja käytännöllisyys? Miehen tyyliin ja tarpeeseen sopivat lompakot löydät esimerkiksi Secrid tai Exentri merkeiltä. Naisten käsilaukkuun voisi asettua paremmin esimerkiksi  Ögon Design -lompakko.

Verkkokauppamme lisäksi voit lähteä ostoksille kivijalkamyymäläämme Tuuriin, sillä kaikki verkkokauppamme tuotteet ovat saatavilla myös myymälästä. Lisäksi myymälästämme löydät paljon erilaisia lahjaesineitä, joita verkkokaupassamme ei ole tarjolla. Kaiverrus tekee lahjasta henkilökohtaisen ja entistäkin arvokkaamman. Ostitpa lahjan sitten verkkokaupasta tai myymälästä,  saat halutessasi ostamaasi tuotteeseen kaiverruksen veloituksetta, mikäli tuote on mahdollista kaivertaa.

Toivottavasti tämä toimii ideapankkina sinulle, joka etsit mieluisaa joululahjaa perheenjäsenelle, ystävälle tai muulle tärkeälle henkilölle. Keskisen Kello tarjoaa monipuolisen valikoiman lahjoja kaikenikäisille, ja autamme mielellämme Sinua löytämään täydellisen lahjan.

Idearikkaita ostoshetkiä ja rauhallista Joulunodotusaikaa!

Lähetä kommentti

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>